2015. okt 07.

Szeretet: sose tudhatod, hogy mit kapsz a pénzedért cserébe

írta: Németh Szabi
Szeretet: sose tudhatod, hogy mit kapsz a pénzedért cserébe

Az emberek nagyon szeretik előre tudni, hogy bizonyos energia befektetésért mit is várhatnak el, mit kapnak. Ez teljesen normális egy eredményorientált területen, de nem a szeretetben.

szeretet.jpg

Ennek ellenére nagyon sokan patikai mérlegen mérik a szeretetüket. „Azt kapsz, amit adsz.” Ez pedig egyenes út a nem őszinte, elvárásokon, mindenféle materialista javakon alapuló egymásba kapaszkodásnak, amely pont addig működik, amíg…

  1. Lángol a szerelem, nem látod a másik hibáit | Szeretet esetén is hasonló, csak nem lángol
  2. A kedvező (összetartó) körülmények fennállnak

Az isten mentsen meg téged az efféle kapcsolattól! Tudod, hogy kik tartoznak össze? Tudod, hogy kiknek van egyáltalán esélye igazán őszinte szeretetre? Ahol az adok kapok teljesen természetesen működik…tökéletesen.

Nem kell figyelmeztetnie az egyiknek a másikat, hogy „ugyan már adjál már több szeretet, figyelmességet, törődést!” ; "Vagy hogy ugyan rakd már el az okostelefonodat miközben beszélek hozzád." Az ilyen, és efféle kapcsolat nem fog sosem igazán jól működni. Egy szerelemben például ha csak megmentő vagy, nem fog működni. Ha csak megmentett, akkor sem. Persze akár évekig hitegetheti magát az ember, hogy igen. De nem. Egy egészséges kapcsolatban egyszerre vagyunk megmentők, és megmentettek. Hol mi tanítunk, hol minket tanítanak. Persze olyan van, hogy az egyik  másik hatására ugyanerre rájön, és elkezd hasonlóan működni.

Szóval, ha szereted tudni, hogy mit kapsz a pénzedért, és ezt ráerőlteted a legjobb emberi kapcsolataidra is, akkor bizony csalódni fogsz. Mert nem őszintén, nem az emberért fordulsz a másik felé, hanem a vágyaid, elvárásaid alapján. Ennek pedig a vége mindig egy hatalmas pofon, kijózanodás, hiányérzet.

De nem tudom elviselni az emberek hülyeségeit…

Elgondolkodtál azon már, hogy miért nem? Mennyit foglalkoztál azzal, hogy azon bosszankodtál…nem tudom elviselni a hülyeségeiket, és mennyit azzal, hogy megértsd a hülyeségeiket? Az embereket nem elviselni kell tudni, hanem szeretni és megérteni. Mert ebben az esetben sokkal jobban megérted azokat a cselekedeteket is, amelyek amúgy érthetetlen maszlagként csúcsosodnak föléd.

Az emberek nagyon nagy százaléka úgy szeret energiát tenni a másik emberbe, ha tudja azt, hogy mire számíthat a végkifejletnél.  Azaz, hogy mit kap cserébe. Te ne állj be ebbe a sorba. Merj nyitottan, zabolázatlanul, őszintén és tiszta szívvel szeretni mindenféle elvárás nélkül.

Garantálom, hogy sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb emberré válsz. Mert ezek a kapcsolatok azok, amelyek magunk mellett a legnagyobb élmények az életünkben. Ezért ezek nem is hullanak az ölünkbe, hanem tenni kell értük. De az út során egyre erősödni fog benned az érzés, hogy minden perc hihetetlenül megéri.

Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál naponta gondolat-bonbonokat tőlem?

Akkor bátran lépj be a Lélekerősítés közösségbe.

A korábbi cikkeimet pedig itt találod.

Szólj hozzá

érzelem szeretet coach mentálhigiéné egészséges lélek lélekerősítő lélekerősítés