2015. okt 20.

Az igazi kockázat az, ha nem azt csinálod, amiben a legjobb vagy

írta: Németh Szabi
Az igazi kockázat az, ha nem azt csinálod, amiben a legjobb vagy

Hogyan ébredsz? Tele tervekkel, szinte a föld felett repkedve főzöd le a reggeli kávét, vagy alig akaródzik kimászni a paplanok, párnák birodalmából? Mégis miért húz vissza az ágy, ha elvileg azt csinálhatod egész nap, amit igazán szeretsz?

dream_big.JPG

Nagyon sokan ébrednek fel úgy, hogy az égvilágon semmi kedvük elindulni munkába, és az egyetlen motivációt az adja, hogy abban a hónapban is be legyenek fizetve a számlák, legyen mit ennie a gyereknek, vagy egyáltalán valamivel elfoglalják magukat.

A legtöbb embert a belső félelmei tartják egy bizonyos munkahelyen, szakmában. Az egzisztenciális félelem keveredik a saját magukba vetett hit hiányával. Ez pedig olyan koktélt tol az arcukba nap mint nap, amelyek mellett a maximális életérzés a „túlélés ” lehet.

Oké, ezt mind tudom már, de mégis mit tegyek?

A legnagyobb trükk, hogy ne akarj azonnal mindent, ha előtte évekig, évtizedekig elhanyagoltad a legszuperebb képességedet. Azon a területen teljesen leállítottad a „mozgást”. Azt kérdezed, hogy hogyan lehet a mozdulatlanság ellen védekezni? Dobj le egy bombát, és kreálj égig érő hullámokat. Az internet révén olyan lehetőség van előtted, ami őseidnek sosem adatott meg. Tájékozódj, szívd magadba az információkat, rendszerezz, és megtalálod minden kérdésedre a választ. 

Nem kell azonnal munkahelyet váltani, mindent felégetni magad mögött azért, hogy végre azt csináld, amiben a legjobb vagy. Mit keresel évek óta asszisztensként, futárként, programozóként egy melóhelyen, miközben azt érzed, hogy megfulladsz? Emlékszel még arra, hogy 5-10 éve mennyien dicsérték a kreativitásodat, ízlésedet, kommunikációs képességedet, vagy hogy mennyire odavoltál a divatért? Még egyszer kérdem: mit keresel te ott?

Szélesítsd a látóköröd, tegyél energiát abba, amiben igazán jó vagy, és nagyon hamar csodák tanúja leszel.

Igazi sikerre vágysz, de elkerül?

Az energiának van két alapvető tulajdonsága.

  • ott fejti ki a hatását, ahová összpontosítják
  • oda teszel sok energiát játsznyi könnyedséggel, ahová valóban akarsz is

Sosem fogsz annyi energiát összepontosítani olyan területre az életedben, amelyet csak félszívvel akarsz, mint oda, amely valóban a föld fölé emel.

Ne keress kifogást, nem fogsz találni

Nincsen értelmes kifogás, amely távol tarthat az igazi énedtől, céljaidtól, kizárólag a hiedelmek képesek erre. Nem kell két nap alatt "önmegvalósítanod" magad, de ha el se kezded, akkor sosem leszel önmagad! Attól se félj, hogy nem abban vagy a legjobb, amit igazán szeretsz? Sok milliós minta igazolja, hogy az ember a legtöbbször abban a legjobb, amit igazán szeret. 

Persze most mondhatnád, hogy de ha mindenki önmegvalósít, akkor az eddigi munkát mégis ki végzi el? Megnyugtatlak, az emberek többsége soha nem fog változtatni. Mindig lesz elegendő utánpótlás, ettől ne félj. A lényeg, hogy te ne állj be a sorsba, ha úgy érzed, hogy nem illesz be a sorba!

Egy élet, és napi 24 órák állnak a rendelkezésedre, hogy az légy, aki lenni szeretnél. Ne azt nézd, hogy más minek látna téged szívesen, hanem azt, hogy te minek látnád magad, ha semmilyen félelem, megfelelési kényszer nem lenne benned. Na, az a te utad!

Tetszettek a gondolatok? Akkor oszd meg kérlek a barátaiddal, ismerőseiddel. Terjedjenek a pozitív, vagy éppen megosztásra értékes gondolatok is a világban. Hiszen a gondolatok határozzák meg az életünket.

Nagy szeretettel várlak a Lélekerősítés közösségében is. 

Nem tudod, eldönteni, hogy jó úton haladsz? Tele vagy kételyekkel? Nem tudod, miként kezdj ennek az egésznek neki? Amennyiben kérdésed lenne, a hello@lelekerosites.hu e-mail címen (szolgáltató hiba miatt ideiglenesen ide írj: lelekerositesss@gmail.com) bátran tedd fel. Rólam pedig itt tudhatsz  meg többet: Ki vagyok én?

A korábbi cikkeimet pedig itt találod.

Szólj hozzá

önértékelés karrier lélek fejlődés felelősség önbizalom coach önbecsülés lélekerősítő lélekerősítés