2015. nov 01.

Olvasd magad gazdagra

írta: Németh Szabi
Olvasd magad gazdagra

Mindenki számára napi 24 óra áll rendelkezésre, ám valamiért mégis hatalmas különbségek vannak ember és ember között. Mi lehet a sikerük kulcsa?

readit.JPG

Azt már rég tudjuk, hogy a sikernek nem titka, hanem ára van. Ám ez még nem visz minket sokkal közelebb a megoldáshoz. Mi is az ár? És mégis mennyi? Miben mérik?

Okosan, és produktívan felhasznált időben

 A fókusz és folyamatosság a kulcs

A sikeres embert két dolog különbözteti meg az átlagostól:

1.  Amikor csinál valamit, arra 100%-osan fókuszál, nem hagyja, hogy bármi megzavarja
2.  Kitartó

Nem kell napi 16 órákat gürizned azért, hogy átütő sikert érj el vagy, hogy megváltozzon az életed. Tudtad, hogy napi fél órával hegyeket mozgathatsz meg?

Olvass és gazdagodj

Egy szakmai vagy önismereti, önfejlesztő könyv hány oldal? Szerintem átlag 200-300 oldalban megegyezhetünk. Mi történne akkor, ha mostantól egy éven keresztül minden egyes nap elolvasnál 10 oldalt olyan könyvekből, amelyek közel állnak a szakmádhoz vagy ahhoz, amit igazán szeretsz (szeretnél a jövőben) csinálni?

Persze most mondhatod, hogy te sokkal többet elolvasol egy nap. Nekem csak egy kérdésem lenne.

Mindennap megteszed?

A legtöbb ember ismeri, de nem veszi komolyan a sok kicsi sokra megy elvet. Pedig az oldalak, ha az év összes napján olvassuk őket, összeadódnak. Ezzel a módszerrel éves szinten minimum 12 értékes könyvet olvasol el. 

Tedd a szívedre a kezed. Elolvastál valaha 12 szakmai könyvet egy év alatt? És most mindez a tied lehet napi mindössze fél óra felszabadításával!

Van szabad fél órád?

Szinte mindenki el tud különíteni magának ennyi időt. Ha úgy érzed, hogy neked ez nem menne, akkor mostantól egy hónapon keresztül mindig jegyezd fel, ha épp céltalanul bolyongsz a neten, vagy bármi olyat csinálsz, ami nem igazán dob fel téged, de már rutinból csinálod (televíziózás stb…). Tapasztalataim szerint fél óránál sokkal több időt pazarolunk el naponta. Nem csak te, majdnem mindenki.

A módszer egyszerű, mégsem alkalmazzuk

El tudod képzelni, hogy mekkora plusz tudást jelent 12 könyv ismerete? És azt, hogy ezzel milyen előnybe kerülsz egy olyan világban, ahol sokszor nüanszok döntenek?

Nem szeretnék tippelni, de valahová 0 és 10% közé teszem azok számát, akik eme pofonegyszerű módszer mellett egy évig kitartanak. Én 23 napja kezdtem, és ez alatt kiolvastam Brené Brown-tól az Élj szívvel-lélekkel című könyvét, és most Szabó Pétert forgatok.

A plusztudás pedig nem öncélú, hanem olyan kapukat nyit meg neked, amelyeknek most még a létezéséről sem tudsz.

Nem viccelek. Tényleg ennyi. Napi fél óra. Maximum.

Ahol van fél óra, ott van még egyszer ugyanennyi. A következő cikkben megmutatom, hogy azzal mit kezdhetsz. Amennyiben még azt is betartod, akkor ha most még vannak is anyagi gondjaid, 1-2 év múlva nem lesznek.  

Szeretnéd, hogy segítsek felpörgetni az életedet olyan sebességre, amelyikben igazán jól éreznéd magad?
Itt megtudhatsz néhány információt. A levelekre kapacitástól függően 1 napon belül reagálok. Köszönöm a türelmedet. Email címem: hello@lelekerosites.hu

Szólj hozzá

karrier fejlődés felelősség cél tanácsadó coach lélekerősítő lélekerősítés személyes tanácsadó