2015. nov 05.

Amikor színről színre szeretsz bele a másikba, azaz igazi szerelem

írta: Németh Szabi
Amikor színről színre szeretsz bele a másikba, azaz igazi szerelem

Sokszor hallhatjuk azt szakítási okként, hogy „de hát elmúlt a szerelem”. Miért van az, hogy egyesek ilyenkor azonnal visszavonulót fújnak, míg mások nem megrettennek, hanem még szorosabbra fűzik a kapcsolatukat?

rainbowpill.jpg

Biztosan te is átélted már a rózsaszín ködöt párszor. Gondolom azt is észre vetted, hogy sokszor a rózsaszín köd a tapasztalásokkal egyre több józan ítélőképességgel keveredett/keveredik. Ettől függetlenül, a 12. csalódás után is, amikor szerelmes vagy, azt érzed, hogy a föld felett lebegsz, és hogy nem is lehetne jobb párod, mint amilyen most van melletted. Ez olyan érzés, amit talán nem is lehet semmi máshoz sem hasonlítani.

Vibrál az a 3-4 szín

A párkapcsolatok ezen szakaszában 3-4 szín az, amit észreveszünk a másik emberből, de azok úgy vibrálnak, hogy szinte kiég tőle a szemünk. Ilyenkor minden jó tulajdonság hatalmas örömet okoz, és a negatívakat is édes kis pluszként fogjuk fel. Ez az az időszak, amely nem ad igazán lehetőséget arra, hogy elmélyüljünk egymásban. Mert azt, amit a másik iránt érzünk az inkább kémia, hormonok, és nem az a fajta őszinte szeretet, ami hosszú távon is össze tud kötni két embert. Mégis annyira jóóó.

Halványodik a szín

Aztán eljön az a pont, hogy ez a 3-4 szín veszít a korábbi fényéből, és a háttérből előrukkol egyre több szürkés árnyalat. Ezek azok a hibák, amelyek eddig rejtve maradtak. A 3-4 vibráló szín egyszerűen elrejtette, elfedte őket. És ami meglepő, hogy nem találunk több színes árnyalatot, akármennyire is keressük azokat.

Sokan ilyenkor döbbennek rá arra, hogy a brazil karneváli ruha alatt egész más lapul.

Miért halványodik a szín?

Az egyik magyarázata tényleg az, hogy olyan embert engedtünk magunk mellé, akivel a szerelem érzésen kívül semmi nem köt össze minket. Ám van egy második, sokkal fontosabb szempont is. Saját magunk.

Fedezd fel magad, hogy mást is fel tudj

Ameddig nem ismerjük meg saját magunk fantasztikus valóját, amíg nem tapasztaljuk meg a magunk sokszínűségét. Amíg nem vesszük észre a színskála összes színét magunkban, addig másokban sem fogjuk észrevenni.

Amikor az említett 3-4 szín vibrál a szemünk előtt, az arra pont elég, hogy a hormonok eljátsszák a násztáncukat bennünk, és a másikban, de az igazi teljességet sosem fogjuk megtapasztalni. Amikor a rózsaszín köd után, színről színre beleszeretünk a másikba, azaz igazi szerelem. És erre csak akkor vagyunk képesek, ha önmagunkat is színről színre szeretjük.

Ez arra is választ ad, hogy miért tud sokszor nagy barátságból, hatalmas szerelem kialakulni. Mert úgy ismered meg a másikat, hogy nincsen az elején 3-4 elvakító szín, hanem nagyon gyorsan eljuttok oda, hogy te is, és ő is  teljes valótokban pompáztok egymás előtt, és bizony van, hogy 3-4 szín ezután kezd el erőteljesebben pulzálni.

Kívánom neked, mindenkinek és magamnak is, hogy ez az ember hamar ránk találjon! 

 Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal. Terjedjenek csak a jó, értéket képviselő gondolatok. Már erősíted a Lélekerősítés közösségét? Ha nem, akkor kattints ide, és csatlakozz!

Kérdésed lenne? Írj emailt nekem: hello@lelekerosites.hu


Szólj hozzá

érzelem önértékelés szerelem lélek szakítás fejlődés szeretet párkapcsolat bizalom tanácsadó önbecsülés mentálhigiéné egészséges lélek lélekerősítő lélekerősítés személyes tanácsadó