2015. nov 10.

A változás természetes

írta: Németh Szabi
A változás természetes

Amit megszokunk, és elveszítjük, az fájdalommal tölt el minket. Egyáltalán nem csak párkapcsolatról, barátságról beszélek. Ez lehet egy munkahely, egy projekt, egy életcél, egy lehetőség. De miért veszítjük el?

change.jpeg

Az életünkben számtalan lehetőséget használunk ki, és még annál is többet szalasztunk el. Azok közül, amelyeknek nem fordítunk hátat, néhány komoly hatással lesz az életünkre. Ám egy lehetőség sem örök életű, akkor sem, ha azt szeretnénk hinni. Mindennek van szavatossági ideje.

Ne szomorodj, ha valami elillan, mert csak előkészíti a terepet valami sokkal jobbnak

Amikor az ember a fentiek közül bármelyiket is elveszít, hirtelen egy nagyon markáns érzés keríti hatalmába. A bizonytalanság. Ez az érzés felel azért, hogy ideig-óráig pánikolunk, vagy hogy jóval sötétebben látjuk a világot, mint amilyen az valójában. Egy dolgot érdemes tudatosítani magunkban. Akkor is, ha minden jel arra mutat, hogy pokol vár ránk, valójában, ha felkészülünk rá, akkor csak jobb jöhet az eddigieknél.

Váltsd fel a bizonytalanságot bizonyossággal

Nem, még véletlenül sem azt mondom, hogy nem természetes, ha bizonytalannak érzed magad ilyenkor. Ez teljesen természetes emberi reakció, amit nem is szabad elnyomni. Megszoktál valamit, tudtad, hogy számíthatsz rá az életedben, és egyszer csak huppsz… eltűnik.  Én egy dolgot javaslok. Bármennyire is bizonytalan vagy, erősítsd magadban azt a gondolatot, hogy amikor ez az érezés megszűnik benned, sokkal jobb dolgok várnak rád. És így hamar rá fogsz döbbenni, hogy az a lehetőség, az a projekt, cél, vagy emberi kapcsolat, melyet elvesztettél, igazából már időszerű volt, hogy elveszítsd.

Ne hidd azt soha, hogy valami örökre a tied

Amennyiben így teszel, nagy szenvedésnek teszed ki magad. Az élet percről-percre változik. Egyszerre sok milliárdan alakítjuk annak menetét. Hát nem dőreség ennyi változó mellett az örök állandóságban bízni, és erre az illúzióra felépíteni az életedet?

Jönnek a kérdések

Az élet folyamatosan kérdésekkel fog téged bombázni életéveid során, és az, hogy hova jutsz, milyen ember leszel, mit érsz el, egy dologtól függ. Az ezekre adott válaszaidtól. Semmi más nem fogja meghatározni az életed menetét, csak az, hogy a változásokra hogyan reagálsz.

Mert változások lesznek, mindig is voltak, maximum egy ideig nem érzékeled. Ilyenkor szokott az élet közbeszólni, és elvenni tőled azt, ami az igazi, mély változásodat akadályozza.

Ezért amikor azt érzed, hogy nem volt igazságos veled az élet, mert elvett egy olyan dolgot, ami neked fontos volt… az sokszor azért van, mert igazából az a dolog már nem is volt olyan fontos neked, csak még magad sem érezted, vagy merted beismerni magadnak.

Amennyiben tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal. Terjedjenek csak a jó, értéket képviselő gondolatok. Már erősíted a Lélekerősítés közösségét? Ha nem, akkor kattints ide, és csatlakozz!

Kérdésed lenne? Szerinted tudnék neked segíteni, hogy az életed jobb, stabilabb legyen a mostaninál?  Írj emailt nekem: hello@lelekerosites.hu

Szólj hozzá

érzelem karrier lélek fejlődés felelősség cél tanácsadó coach egészséges lélek lélekerősítő lélekerősítés személyes tanácsadó