2016. jan 04.

Az önzetlen szeretet igazi ereje

írta: Németh Szabi
Az önzetlen szeretet igazi ereje

Van az a pont, amikor egy ember eljut arra a szintre, hogy megtapasztalja, hogy mit jelent az önzetlen szeretet. Ilyenkor ledöbben, hogy képes erre.

help.JPG

Emberek milliói élik úgy az életüket, hogy maximum csak azt hiszik, hogy önzetlenek, de valójában csak önös érdeküket nézik.

Nincs olyan, hogy kell

Nagyon fontos, hogy az önzetlenség nem egyenlő azzal, ha valakit ki lehet használni. Az önzetlenség egy olyan cselekménysorozat, ahol nincsen vesztes. Mert az adó azért ad mert akar, nem azért mert kell. A fogadó pedig ezáltal kap, fejlődik épül-szépül.

Az önzetlen segítséget rosszallás is övezheti

Igen ez egy érdekes megállapítás. Mert annyira elferdült a világ, hogy már senki nem hisz benne. Mindenki keresi a hátsó szándékot mögötte.

Ezért van olyan, hogy a legjobb szándékú segítség esetén is, rosszallóan nézhetnek az emberre. De ez sosem a segítséget adóról szól, hanem a másik félről. Az önzetlen szeretetet a legnemesebb szándék vezérli. Ezért még azt is elviseli, ha emiatt ideiglenesen negatív színben tűnik fel, mert tudja, hogy a másik egyszer majd meglátja a fától az erdőt, és kitisztul az égbolt.

A valódi szeretet mindig győz

Azt mondják, hogy rengeteg az ármány, álságosság a világban. Szerintem meg hosszú távon ezek lebuktatják magukat. És a végén mindig az őszinte szeretet diadalmaskodik. Akkor is, ha előtte igaztalan vádakkal próbálták meggyengíteni.

Nem lehet, mert ha legbelül érzi valaki, hogy tiszta szándék vezérli, akkor nincs az a megátalkodott manipuláció, ami kibillentené az egyensúlyából. És ezért ezeket az időket sérülések nélkül vészeli át

A jutalom nem marad el

Az önzetlen ember igazán szabadnak érezheti magát. Mert úgy lesz pozitív hatással az életére az amit tesz, hogy nem várja el, nem számít rá. Egyszerűen csak megtörténik. A jutalomban igazából a másik félnek lesz része, aki volt olyan szerencsés, hogy egy ilyen embert sodort elé az élet.

Természetesen a szabad akarat itt sem elhanyagolható tényező. Mert bármennyire önzetlen a szeretet, azt is jogában van bárkinek visszautasítani. Viszont azt érdemes ilyenkor számításba venni, hogy ezek az emberek általában már igen magas önismerettel rendelkeznek, ezért nagyon ritka, hogy az, amit mondanak, tanítanak, annak nem vesszük hasznát.

Tetszett a cikk? Akkor oszd meg minél több emberrel. És ha még nem vagy a követőm, akkor kattints a képre!

lelekerositescover_1.jpg

Szólj hozzá

érzelem önértékelés lélek fejlődés szeretet felelősség bizalom tanácsadó coach önbecsülés mentálhigiéné egészséges lélek lélekerősítő lélekerősítés személyes tanácsadó