2016. feb 07.

Te döntöd el, hogy a leckéket megtanulod, vagy elfutsz előlük

írta: Németh Szabi
Te döntöd el, hogy a leckéket megtanulod, vagy elfutsz előlük

Az élet kiszámíthatatlanabb, mint a legfurfangosabb nő. Nem néha, hanem állandóan tesztel. Folyamatosan feszegeti a határaidat, a teherbíró képességedet, és közben te állandóan anyázod, pedig észrevétlenül az egyre komolyabb „súlyok” alatt brutálisan megerősödsz.

tanulads.JPG

Tedd a szívedre a kezed. Hányszor küldted el melegebb éghajlatra az életet, sorsot, univerzumot, hogy utána egy sokkal nagyobb ajándékot vegyél át tőle? Ilyenkor eszedbe jutott bocsánatot kérni azért, hogy becsmérelted? Persze ha úgy érzed, hogy az ajándék után (és sok-sok lecke megoldása után) a sokkal nagyobb ajándékot is elvette tőled, akkor felléphetnek benned valóban nagyon erős ellenérzések. Ám légy türelemmel, valaki a háttérben sokkal ügyesebben mozgatja a szálakat, mint azt te valaha tudnád. Néha hihetetlen ajándékokat kell tudni elengedni ahhoz, hogy beüthessen az életedben a jackpot.

Az ajándékot nem veszíted el

Sokan, amikor elvesztenek valamit, vagy valakit, magukat hibáztatják. Nem voltak elég jók. Nem voltak elég kitartóak. Nem tettek meg mindent. Amennyiben neked is vannak ilyen gondolataid, akár most is, azokat nagyon gyorsan csomagold be egy zsákba, kössél rájuk 8 kiló kavicsot és dobd a Dunába. Mert az ajándék meg se érkezhetett volna az életedbe, ha Te nem lettél volna kész rá. Te abban az adott pillanatban a tudásodból a legtöbbet adtad, amit csak adhattál.  Minden okkal kerül kapcsolatba veled, és ezért ha az ajándék kicsúszik a kezed közül, nem te vagy lyukas kezű, hanem csak szabaddá akarják tenni a kezedet.

Sose fuss el a lecke elől

Előfordulhat, hogy azt érzed, hogy sorozatosan ugyanazon minta alapján történnek meg veled a dolgok. Ilyenkor biztosan eleresztesz néhány „Ez nem igaz, hogy már megint ez történik velem.” gondolatot, esetleg mondasz néhány gömbölyűt. Valamit az élet nagyon a tudtodra akar adni. Először csak megveregeti a vállad, majd megpofoz, de ha ebből sem értesz, akkor átmegy rajtad úthengerrel, és a biztonság kedvéért vissza is tolat. Azért fontos, hogy ezt tisztázd magadban, mert amíg nem oldod meg a leckét, addig bármit is küld az élet, ki fog csúszni a kezeid közül.

Sosem fogynak el a leckék. Amíg élsz, tanulsz és tapasztalsz. Ne is gondolj arra, hogy valaha is megoldhatsz minden leckét. Viszont ha aránylag jó tanuló vagy, akkor sok ötösben és dicséretben lesz részed. Ellenben ha mindig a kifogásokat keresed, hogy most épp miért nem tudtál tanulni, akkor jó sok beírás lesz abban az ellenőrzőben és sokszor fogsz évet ismételni.

Tetszett a cikk? Akkor kérlek oszd meg másokkal is! :) Amennyiben nem csatlakoztál még hozzánk, akkor kattints a képre, és máris a Facebook oldalra repítelek!

lelekerositescover_1.jpg

Szólj hozzá

érzelem önértékelés lélek fejlődés szeretet felelősség önbizalom tanácsadó coach önbecsülés mentálhigiéné egészséges lélek lélekerősítő lélekerősítés személyes tanácsadó